Ook statement van FC Groningen na bericht KNVB over ontspoorde Klassieker

Ook statement van FC Groningen na bericht KNVB over ontspoorde Klassieker

07-04-2023 06:53
89

FC Groningen werkt verder aan dadergerichte aanpak om supportersonrust tegen te gaan. De KNVB bracht donderdag naar buiten dat het maatregelen gaat nemen, naar aanleiding van de wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax.

Die wedstrijd ontspoorde omdat Ajax-speler Davy Klaassen een aansteker op zijn hoofd kreeg. De KNVB meldde dat wanneer spelers de dupe zijn van wangedrag van supporters, er per direct gestaakt wordt. Groningen heeft ook te maken gekregen met wangedrag van supporters.

'Als gevolg hiervan heeft de KNVB de Trots van het Noorden al meerdere boetes opgelegd en bij herhaling van incidenten is de club genoodzaakt een wedstrijd zonder (een deel van het) publiek te spelen', meldt de club.

'Daarom werkt FC Groningen verder aan een dadergerichte aanpak om incidenten in Euroborg in de toekomst uit te bannen. Iedereen die het stadion bezoekt, dient zich te houden aan de opgestelde huisregels van de club. Hierin staat onder meer dat gezichtsbedekkende kleding niet is toegestaan. Zo zal de club de supporters die het gezicht (grotendeels) bedekken actief aanspreken. Het strenger hanteren van deze huisregels moet resulteren in een betere kans van slagen bij een dadergerichte aanpak in geval van incidenten, hetgeen ook de roep is van het overgrote deel van goedwillende supporters. Daar komen nu de aangescherpte maatregelen van de KNVB nog eens bovenop.'