FC Groningen verliest van FC Utrecht en kijkt degradatiespook recht in de ogen

07-04-2023 22:07 Laatste update: 22:07
193

FC Groningen lijkt degradatie haast niet meer af te kunnen wenden. De ploeg van trainer Dennis van der Ree verloor vrijdagavond in een opmerkelijk duel met 1-2 van FC Utrecht, dat eindelijk weer eens kon juichen.

Groningen-trainer Dennis van der Ree besloot vooraf om aanvaller Elvis Manu te passeren voor het cruciale duel tegen Utrecht. Dat wierp in het begin nog niet echt zijn vruchten af. In 25e minuut creëerde de bezoekers de eerste soort van kans, via Mike van der Hoorn.

Even daarvoor was de ploeg van trainer Michael Silberbauer Othmane Boussaid verloren. Hij moest geblesseerd naar de kant. Het bleek een voorbode voor veel meer blessureleed. Eerst moest de van Feyenoord gehuurde Ramon Hendriks naar de kant. Hij hield het daarbij niet droog. Vervolgens verloor Groningen Jetro Willems, waarna Utrecht ook nog Taylor Booth geblesseerd zag raken.

Na de blessures scoorden beide ploegen op slag van rust twee keer heel snel achter elkaar.  Eerst vond Anastasios Douvikas het net. De Griek maakte daarmee zijn veertiende treffer van het seizoen. Groningen kwam in de tiende minuut van de extra tijd toch weer op voorsprong, via Oliver Antman.

In de tweede helft was Utrecht beter. Douvikas was in de 62e minuut dichtbij de 1-2, maar hij raakte het zijnet. Niet lang nadat invaller Bart Ramselaar de kruising raakte, kwamen de Domstedelingen verdiend op voorsprong. Dat bleek uiteindelijk genoeg voor de overwinning. Van der Hoorn kopte de bal voor het doel, waarna Bas Dost binnentikte.

Het is de eerste overwinning voor Utrecht sinds 24 februari. Voor Groningen en Van der Ree dreigt nu echt degradatie. De club heeft nog maar zes wedstrijden om dat te voorkomen.