Perez adviseert PSV: 'Als je kampioen wil worden, moet je echt doorselecteren'

Perez adviseert PSV: 'Als je kampioen wil worden, moet je echt doorselecteren'

08-04-2023 22:23
87

Kenneth Perez zag PSV een ruime zege boeken op Excelsior, maar de eerste 75 minuten konden hem niet bekoren. De Deense analist denkt dat er stevig doorgeselecteerd moet worden in de selectie van Ruud van Nistelrooij.

"In deze fase is het wel belangrijk dat je wedstrijden wint. Maar richting het volgende seizoen kan ik mij voorstellen dat je als trainer en beleidsbepalers de eerste 75 minuten heel erg meeneemt in de beoordeling van de spelers. Met wie wil ik verder?", begint Perez na afloop bij ESPN. "De ruimtes waren klein en daar kom je als PSV normaal gesproken veel in te spelen. Dan zie je wel heel veel gebreken aan spelinzicht en tempo kunnen maken."

Wedden

Meer odds

"Niet bij allemaal, maar wel bij een aantal. Als je verder wil als PSV, kampioen worden of zeker tweede, dan moet je wel echt doorselecteren", benadrukt Perez. "In kleine ruimtes spelen is het moeilijkste dat er is. Dan moet je vaardige spelers hebben die de ruimtes beter zien en bespelen. Vandaag duurt het gewoon te lang bij een aantal spelers. En daardoor komt niemand echt vrij. Hoe bereid ben je om diep te gaan zodat er ruimte voor anderen komt? Daar moet je naar kijken."

Toen Excelsior meer ruimte weggaf in de slotfase, wist PSV daar meteen raad mee. Uiteindelijk werd het 4-0 voor de Eindhovenaren.