AC Milan legt Napoli op de knieën en mag denken aan stadsderby in halve finale

12-04-2023 22:58
17

AC Milan heeft de heenwedstrijd van de kwartfinale van de Champions League tegen SSC Napoli in zijn voordeel beslist. I Rossoneri wonnen het Italiaanse onderonsje in San Siro met 1-0.

Napoli is bezig aan een imposant Europees seizoen en wordt intussen geschaard tot outsider voor de Champions League-eindzege. De torenhoge verwachtingen maakte de ploeg van Luciano Spalletti woensdagavond aanvankelijk waar. Napoli, dat spits Victor Osimhen miste, schoot uit de startblokken en had binnen de minuut op voorsprong kunnen, misschien wel moeten, komen via Khvicha Kvaratskhelia.

De bezoekers domineerden in de openingsfase. Met een fraai schot van afstand had Piotr Zielinski de openingstreffer op zijn schoen, maar Milan-keeper Mike Maignan had een knappe redding in huis. Milan moest het in de eerste helft hebben van de omschakeling en via Rafael Leão, die de Napoli-defensie zijn hielen liet zien, was de ploeg dicht bij de verrassende 1-0.

Hoewel Leão daar niet voor zorgde, wist Milan voor rust wel op voorsprong te komen. Na een nieuwe counter speelde Brahim Díaz met een prachtige beweging Ismaël Bennacer vrij. Laatstgenoemde schoot overtuigend binnen en bracht San Siro in extase.

De eerst helft was een spektakel, het tweede bedrijf was dat minder. Maignan moest een aantal keer reddend optreden en het duel was meer in evenwicht. Een kwartier voor tijd moest Napoli met tien man verder, nadat middenvelder André-Frank Zambo Anguissa een dubieuze tweede gele kaart kreeg. De overwinning kwam niet meer in de problemen voor Milan, dat goede zaken doet voor een plek in de halve finales.

Over zes dagen gaat Milan op bezoek in Napels, waar de return wordt afgewerkt. De winnaar van het tweeluik treft bij de laatste vier Internazionale of Benfica. Na een 0-2 overwinning voor I Nerazzurri in Lissabon ligt een Italiaanse halve finale in het verschiet.