Naam van Vink valt als opvolger van Ouaali bij Ajax: 'Kan je best overhalen'

Naam van Vink valt als opvolger van Ouaali bij Ajax: 'Kan je best overhalen'

14-04-2023 20:11 Laatste update: 15-04-2023 06:51
75

Valentijn Driessen en Mike Verweij vinden dat Ajax veel meer moet investeren in de jeugdopleiding. In de podcast Kick-Off van De Telegraaf vertelt het duo dat oud-spelers daar het vertrouwen voor moeten krijgen van de club. Daarbij wordt één bekende naam direct geopperd. 

"Oud-spelers worden een soort van weggejaagd ook nu", vertelt Driessen over de jeugdopleiding van Ajax. "Michael Reiziger gaat nu weg en Winston Bogarde is al weg. Structureel moet je oud-Ajax spelers weten te strikken voor die jeugdopleiding. Een man voor de data zou prima kunnen, maar dan wel samen met een ex-voetballer. Ik hoop dat ze nu iemand ophalen die wel dat Ajax-DNA heeft."

Driessen oppert direct een ijzersterk alternatief voor de positie Saïd Ouaali deze week achter zich liet. "Ik denk dat Marciano Vink ideaal zou zijn als hoofd jeugdopleiding. Hij vindt het werk wat hij nu doet erg leuk, maar met een goede aanbieding zal hij best wel over te halen zijn."

Ook Verweij ziet de Ajax-opleiding als belangrijke inkomstenbron. "Je hebt die talenten ook echt nodig. Je moet ze opleiden en dan kan je ze later weer voor meer geld verkopen. Dat is financieel ook gewoon nodig."