Taylor geeft inkijkje in selectie na verlies tegen Argentinië: 'Trainden zo hard'

Taylor geeft inkijkje in selectie na verlies tegen Argentinië: 'Trainden zo hard'

19-04-2023 06:45 Laatste update: 08:37
96

Kenneth Taylor weet nog dat toenmalig bondscoach Louis van Gaal over het algemeen trots was na de verloren WK-wedstrijd tegen Argentinië in Qatar. Bij de nieuwe podcast Kick 't Met van Ziggo Sport vertelt de middenvelder van Ajax over de momenten nadat Lautaro Martínez die beslissende penalty maakte.

"Ik weet het niet precies meer", houdt Taylor een slag om de arm na een vraag over de speech na het verlies. "Maar ik weet nog dat hij trots op ons was. Hij zei dat we wel gestreden hadden, maar iedereen was heel stil en zat voor zich uit te kijken. Penalty’s zijn natuurlijk altijd een loterij, maar we hebben daar ook echt heel veel op getraind. Dan is het jammer dat dat niet uitpakt."

De middenvelder van de Amsterdammers kwam op het toernooi alleen tegen Qatar in actie. Toen mocht hij vier minuten invallen. Tegen Argentinië moest hij dus vanaf de bank toekijken, maar met penalty’s wist hij dat Nederland enorm getraind was. "We gingen ook oefenen op het lopen vanaf de middellijn enzo. Maar het blijft lastig om die druk na te bootsen. Was ook verschillend hoe alle keepers de ballen pakten."