'Niet logisch om beste spelers te verkopen aan Feyenoord, Ajax en PSV'

'Niet logisch om beste spelers te verkopen aan Feyenoord, Ajax en PSV'

23-04-2023 10:51 Laatste update: 24-04-2023 09:46
224

AZ staat niet te springen om de beste spelers te verkopen aan Feyenoord, Ajax en PSV, zéker niet in de winterstop. Dat benadrukt technisch directeur Max Huiberts bij Goedemorgen Eredivisie.

Aan veel spelers van AZ, dat zich heeft geplaatst voor de halve finale van de Conference League, wordt getrokken. Eén van hen is Karlsson. In de winter was er sprake van een miljoenentransfer naar PSV, dat net Noni Madueke en Cody Gakpo had verkocht. Een akkoord bleef echter uit. Logisch, zegt Huiberts.

"Op het moment dat je in strijd bent met clubs als PSV, Ajax en Feyenoord, dan zou het gek zijn om één van je beste spelers te verkopen aan een ploeg die je wilt verslaan. Dat zou niet logisch zijn", verklaart de technisch directeur van AZ bij ESPN.

AZ voelt door een eigen vermogen van zestig miljoen euro ook geen druk om spelers te verkopen. "We hebben Jesper nodig om onze doelstellingen te halen. Aan het einde van het seizoen kunnen sterkhouders vertrekken, dat weten we. Maar we hoeven niet per se spelers te verkopen."