'Van der Sar is de laatste die overblijft, logisch dat hij aan de beurt is'

'Van der Sar is de laatste die overblijft, logisch dat hij aan de beurt is'

26-04-2023 08:55 Laatste update: 11:51
119

Edwin van der Sar moet het flink ontgelden bij Ajax. Bij de Amsterdamse club vertrekken steeds meer oud-spelers, die één voor één de vinger op de zere plek leggen.

Tijdens de uitzending van Voetbalpraat spreekt Kees Kwakman over de situatie bij Ajax. De analist begrijpt dat er nu vraagtekens ontstaan richting Van der Sar. "Hij is de enige die nog over is waar de pijlen op gericht kunnen worden. Marc Overmars is weg, Danny Blind ook al. Erik ten Hag is weg, Alfred Schreuder is weg. Er zijn nog meer mensen die nu vertrekken. Er is niet veel over en hij is de algemeen directeur. Hij heeft zich ook met het technische deel bemoeid, dus daar wordt hij ook op aangesproken. Als het dan slecht gaat, ben je aan de beurt."

Mario Been verbaast zich over de manier waarop sommige oud-spelers worden behandeld in Amsterdam. "Dat er mensen weggaan bij een club, gebeurt overal. Maar als ik Winston Bogarde hoor, die even een mededeling krijgt... een jongen die zo lang zo veel betekend heeft voor die club. Hij krijgt niet netjes uitgelegd hoe en waarom dat gebeurt. Dat zijn wel dingen die een oud-speler wel steken. Dat heeft mij ook pijn gedaan toen ik bij Feyenoord wegging, al ging dat op een andere manier."