'Iedereen klaagt over Bergwijn en als je hem tegen PSV ziet, is dat terecht'

'Iedereen klaagt over Bergwijn en als je hem tegen PSV ziet, is dat terecht'

26-04-2023 21:44
78

Glenn Helder vindt de kritiek op Steven Bergwijn niet meer dan terecht. De oud-speler van Arsenal zag dat de 25-jarige aanvaller van Ajax ook in de Eredivisie-topper tegen PSV (3-0) door het ijs zakte.

Bergwijn werd vorige zomer met hoge verwachtingen binnengehaald, maar hij heeft moeite om zijn prijskaartje van meer dan dertig miljoen euro waar te maken. "Iedereen klaagt over hem. En als je hem afgelopen zondag ziet, dan is dat ook terecht", begint Helder in een video-item van Vandaag Inside, waarin hij de Oranje-international kiest als zijn 'zero van de week'.

"Ik weet nog hoe blij ik was dat hij terugkwam naar Nederland", vertelt de viervoudig international. "Ik dacht: wow, een speler van dat kaliber, die groter en sterker is geworden en goede wedstrijden heeft gespeeld voor Tottenham Hotspur, keert terug. Maar wat hij laat zien, is ver onder de maat. Ik denk dat hij terug moet naar de basis. Dat hij nederig moet zijn en moet zeggen: 'ik vergeet even wat ik heb bereikt, het gaat nu niet goed. Ik ga kijken hoe ik terug kan komen op mijn niveau'. Daar moet hij veel dingen voor laten."

Helder geeft Bergwijn nog niet op. "Hij kan echt zomaar weer de pannen van het dak spelen volgend jaar. Kijk naar Donyell Malen. Hij was aangemerkt als grootste miskoop van de Bundesliga. Nu speelt hij een paar wedstrijden goed en wordt hij vergeleken met de Braziliaanse Ronaldo."