Mogelijk dubbele meevaller voor Ajax: 'Dan gaan we morgen in gesprek met ze'

Mogelijk dubbele meevaller voor Ajax: 'Dan gaan we morgen in gesprek met ze'

28-04-2023 14:33 Laatste update: 15:54
34

De kans is aanwezig dat trainer John Heitinga in de bekerfinale weer kan beschikken over Mohammed Kudus en Devyne Rensch. De twee staan na blessureleed allebei weer op het trainingsveld, maar het is nog niet zeker of ze mee kunnen doen in De Kuip.

Rensch staat al ruim een maand aan de kant met een bovenbeenblessure, terwijl Kudus enkele weken geleden uitviel met een kwetsuur aan zijn hamstring. Op de persconferentie voorafgaand aan de bekerfinale krijgt Heitinga hoe de zaken er fysiek voor staan. "Bij mij goed", grapt de trainer van Ajax. "Ik denk dat ik wel kan spelen, maar niet de hele wedstrijd."

Daarna vertelt Heitinga op serieuzere toon over Kudus en Rensch. "Vandaag (vrijdag, red.) hebben ze een gedeelte meegedaan. Nu moeten we de reactie afwachten. Morgen (zaterdag, red.) zullen er knopen doorgehakt worden. Als er geen reactie lijkt te zijn, gaan we morgen het gesprek aan met de spelers. De een is er natuurlijk wat langer uit geweest dan de ander, maar ze staan weer op het veld. Dat is in ieder geval een plus."

Ajax staat zondagavond tegenover PSV in de bekerfinale. Het wordt de vierde keer dat de Amsterdammers en Eindhovenaren tegenover elkaar staan dit seizoen. Tot nu toe trok PSV in al die duels aan het langste eind.