'AZ moet rekening houden met exit: Pavlidis topkandidaat in Duitsland'

'AZ moet rekening houden met exit: Pavlidis topkandidaat in Duitsland'

03-05-2023 11:12
115

Vangelis Pavlidis staat in serieuze belangstelling van Borussia Mönchengladbach. De AZ-spits is volgens BILD de 'heetste kandidaat' om de vacature in de punt van de aanval in te vullen.

Marcus Thuram, op dit moment de onbetwiste spits bij Gladbach, is na dit seizoen transfervrij en zal gaan vertrekken. De huidige nummer tien van de Bundesliga komt in de zoektocht naar een opvolger uit bij Pavlidis. De Griek geldt in het Ruhrgebied als topkandidaat, al heeft Gladbach ook alternatieven op het oog. Eén daarvan is Arminia Bielefeld-aanvaller Robin Hack.

De interesse van Gladbach in Pavlidis is niet nieuw. Vorig jaar deed de Duitse club al een vergeefse poging om de spits in te lijven. Het is nog onduidelijk welk bedrag AZ bij een vertrek van Pavlidis verlangt. De 24-jarige aanvalsleider, die in de zomer van 2021 voor 2,5 miljoen euro overkwam van Willem II, vertegenwoordigt een marktwaarde van twaalf miljoen euro.

Pavlidis is in Alkmaar bezig aan een sterk seizoen. In 34 officiële wedstrijden scoorde hij 22 keer en gaf hij tien assists.