Ajax beloont Hato met plek in A-selectie: 'Nu een eigen plek in de kleedkamer'

Ajax beloont Hato met plek in A-selectie: 'Nu een eigen plek in de kleedkamer'

05-05-2023 12:59
41

Ajax heeft Jorrel Hato overgeheveld naar de hoofdmacht. De zeventienjarige verdediger komt daarmee definitief over van Jong Ajax

Hato maakte onder trainer John Heitinga dit seizoen zijn debuut in de hoofdmacht van de Amsterdammers. Hij speelde tot nu toe zeven Eredivisie-wedstrijden, waarvan twee als basisspeler. Afgelopen zondag stond hij ook in de basis tijdens het verloren bekerduel met PSV. 

“Jorrel heeft dit verdiend”, aldus Heitinga via de clubkanalen. "Hij heeft het met zijn prestaties in trainingen en wedstrijden afgedwongen en is een voorbeeld voor jongens van de 018 en Jong Ajax. Jorrel is nog maar net zeventien, maar zeer evenwichtig, heeft een goede focus en weet wat hij wil. Nu heeft hij dus ook een eigen plek in de kleedkamer van Ajax 1. Dat is een stimulans voor alle andere talenten in onze opleiding."

Hato legt uit hoe hij het nieuws te horen kreeg. "Ik hoorde het deze week van de trainer en hij vertelde dat ik officieel speler van Ajax 1 ben. Toen hij mij riep had ik wel verwacht dat er iets ging gebeuren, toen we naar de kleedkamers liepen wist ik het."