'Een Barça-legende zegt vaarwel': Barcelona zwaait Busquets na achttien jaar uit

'Een Barça-legende zegt vaarwel': Barcelona zwaait Busquets na achttien jaar uit

10-05-2023 11:19 Laatste update: 12:29
85

Het is officieel: Sergio Busquets gaat FC Barcelona na dit seizoen verlaten. De Catalanen pakken met een prachtige video groot uit met het aanstaande vertrek van de clubicoon.

'Een Barça-legende zegt vaarwel', schrijft Barcelona bij het bericht. De 34-jarige controleur kiest na achttien jaar voor een nieuwe uitdaging. Waar hij zijn carrière voortzet is nog niet bekend, al wijst alles erop dat Saudi-Arabië zijn nieuwe bestemming wordt. Het contract van Busquets loopt deze zomer af, waardoor hij transfervrij vertrekt uit Camp Nou.

Busquets maakte sinds 2008 deel uit van de hoofdmacht van Barcelona. De middenvelder vormde in het befaamde Tiki-Taka-tijdperk het middenveld met Xavi Hernández en Andrés Iniesta. In totaal won hij 31 prijzen met de Catalanen, waaronder drie Champions League-eindzeges en acht Spaanse landstitels. In 719 officiële wedstrijden scoorde hij achttien keer en gaf hij 45 assists.

Aankomend weekend kan Busquets nog één prijs aan zijn totaal bij Barcelona toevoegen. Winst op stadsgenoot Espanyol is genoeg om de landstitel binnen te slepen.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!