Noppert staat voor contractverlenging: 'Er is na het WK veel met hem gebeurd'

Noppert staat voor contractverlenging: 'Er is na het WK veel met hem gebeurd'

11-05-2023 11:26
47

SC Heerenveen heeft goede hoop op een langer verblijf van Andries Noppert. De doelman ziet het zelf ook zitten om in het Abe Lenstra Stadion actief te blijven, waardoor enkel de formaliteiten nog ontbreken.

Noppert ligt vast tot medio 2024, maar gaat zijn contract mogelijk openbreken en verlengen tot de zomer van 2026, meldt De Leeuwarder Courant. "Het moet allemaal nog op papier worden gezet. Maar de intentie is er, zowel vanuit ons als Andries", zegt technisch manager Ferry de Haan. "Andries heeft vorige zomer een heel bewuste keuze gemaakt voor Heerenveen. Na zijn oproep voor Oranje en het WK is er veel met hem gebeurd."

"Ik vind het niet meer dan logisch dat Andries op zo'n moment zijn opties wil verkennen", aldus De Haan. "Maar als er vervolgens een situatie ontstaat waarbij een langere samenwerking mogelijk is, dan vind ik dat we zeker in gesprek moeten gaan." 

Noppert maakte een ijzersterke eerste seizoenshelft door, wat hem de rol van eerste doelman bij Oranje op het WK opleverde. Sinds januari staat de keeper aan de kant met een slepende blessure.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!