Flekken lijkt onderweg naar Premier League: 'Zeker mogelijk dat Mark vertrekt'

Flekken lijkt onderweg naar Premier League: 'Zeker mogelijk dat Mark vertrekt'

14-05-2023 18:02 Laatste update: 18:41
9

Mark Flekken zou in de zomer zomaar naar de Premier League kunnen vertrekken. Jochem Saier, technisch directeur van SC Freiburg, erkent dat de interesse in de Nederlandse doelman groot is.

Saier spreekt met Sport1 over de toekomst van de 29-jarige doelman. De sluitpost verliet de jeugdopleiding van Roda JC in 2009 en is sindsdien in Duitsland te vinden. "Het zou kunnen dat Mark ons gaat verlaten, hij kijkt daar naar", stelt de technisch directeur. "Het gaat voor hem om de timing, om wanneer hij weer een grote stap kan zetten."

Flekken zit sinds 2018 bij Freiburg, maar heeft zich dit seizoen definitief op de kaart gezet in Nederland. De doelman stond door zijn goede prestaties vier keer onder de lat bij het Nederlands elftal, maar werd thuisgelaten tijdens het WK in Qatar.

In de Premier League is de interesse in Flekken aanwezig: onder meer Brentford FC zou de doelman graag willen overnemen. Flekken verlengde vorig jaar nog zijn contract bij Freiburg, maar het is onduidelijk tot wanneer de sluitpost onder contract staat bij de club. In het contract zou onder meer een gelimiteerde transfersom van dertien miljoen euro zijn opgenomen.