Van Ginkel ziet problemen Vitesse doorsijpelen: 'Uiteraard zien wij ook veel'

Van Ginkel ziet problemen Vitesse doorsijpelen: 'Uiteraard zien wij ook veel'

16-05-2023 12:33 Laatste update: 14:47
29

Marco van Ginkel merkt dat de zorgelijke situatie waarin Vitesse momenteel verkeert ook doorwerkt op het veld. De middenvelder erkent dat er onderling wel eens gesproken wordt over de onzekere toekomst. 

Vitesse speelde zich afgelopen zondag tegen SC Cambuur vrijwel zeker veilig. Waar de club op sportief vlak nu iets meer ademruimte heeft, borrelt het achter de schermen nog behoorlijk. Vitesse zit midden in een overnameproces, waarbij de KNVB momenteel onderzoek doet naar de inkomsten van de potentiële nieuwe eigenaar, Coley Parry. 

Van Ginkel voelt de onzekerheid. "Het is wat rumoerig bij de club, al een tijdje natuurlijk", aldus de dertigjarige middenvelder in gesprek met ESPN. "Daarom is het heel belangrijk dat je wint, dan kan iedereen zich ook focussen op de dingen die voor hun zelf belangrijk zijn, want uiteindelijk staat het team op één."

Van Ginkel erkent dat de problemen achter de schermen wel eens onderwerp van gesprek zijn in de kleedkamer. "Ja, af en toe zeker. Sommige dingen zijn natuurlijk onzeker, naar volgend jaar toe. Uiteraard zien wij ook veel vanuit de media, en zien wij wat er gebeurt." De komende weken is het wachten op de KNVB, dat met uitsluitsel zal komen.