AZ-directeur Eenhoorn sprong tussen knokkende fans: 'Ik ben eindverantwoordelijke'

AZ-directeur Eenhoorn sprong tussen knokkende fans: 'Ik ben eindverantwoordelijke'

18-05-2023 23:54 Laatste update: 19-05-2023 07:19
70

Robert Eenhoorn zag met eigen ogen hoe het na het duel van AZ misging op de tribune. De algemeen directeur van de Alkmaarders veroordeelde het gedrag van zijn fans en probeerde er zelf nog tussen te springen, vertelde hij na afloop bij ESPN.

"Ik kan die jongens op het veld weinig verwijten", vertelt Eenhoorn over de escalatie na afloop van de Conference League-wedstrijd. "Het is teleurstellend hoe deze avond eindigt. Ik ben vlak voor de wedstrijd altijd beneden en ik merkte al dat er veel rumoer was. De supporters begonnen het hek om te gooien. Ik was te laat om mensen nog toe te spreken. Vorige week was het daar ook al wat rumoerig, maar hier waren we te laat."

Eenhoorn zelf probeerde de boel nog te sussen, maar in zijn eentje was het niet genoeg om het geweld te stoppen. "Ik sprong er nog tussen, maar dit was mij ook te machtig. Je hoopt dat het hek het houdt, maar dit was niet het geval. Dit is niet goed gegaan en uiteindelijk ben ik eindverantwoordelijke. Intern gaan we het hier nog over hebben, want het ging bij mij ook allemaal heel snel."