AZ spreekt van 'schande voor Nederlands voetbal': 'Mijn oma was speciaal gekomen'

AZ spreekt van 'schande voor Nederlands voetbal': 'Mijn oma was speciaal gekomen'

19-05-2023 09:56
67

AZ-verdediger Pantelis Hatzidiakos spreekt schande van de gevechten op de tribune na afloop van de verloren halve finale van de Conference League tegen West Ham United (0-1). Familie van de Griek was speciaal voor de wedstrijd overgevlogen.

In de blessuretijd kwam West Ham via Pablo Fornals op voorsprong. Na het laatste fluitsignaal ging het mis op de tribune. "Mijn oma uit Rhodos was speciaal naar het stadion gekomen vanuit Griekenland. Dit was de tweede wedstrijd die ze van me heeft gezien", zegt Hatzidiakos tegen het Algemeen Dagblad. "Ik hoop dat ze niet teveel is geschrokken. Ook mijn vriendin kende angstige momenten. Het gebeurde allemaal in het vak voor hun."

Hatzidiakos zag hoe de spelers van West Ham naar het desbetreffende vak renden om hun familie te beschermen. "Het was zo'n mooie avond. Er was veel sfeer en iedereen had zin in de wedstrijd. En dan gaan ze zulke gekke dingen doen. Blijf dan gewoon lekker thuis. We speelden tegen een Engelse club, dit gaat dus de hele wereld over. En dan gaat het dus alleen maar over die rellen, niet meer over de wedstrijd. Zo gaan we in het nieuws komen. Het is een schande voor het Nederlandse voetbal."