Van Ginkel legt lat hoger: 'Maar niet meteen strijden om Europees voetbal'

Van Ginkel legt lat hoger: 'Maar niet meteen strijden om Europees voetbal'

20-05-2023 16:35
17

Marco van Ginkel was in het verleden een box-to-boxspeler die zich overal op het veld bevond. Nu is er kritiek op zijn dynamiek, waar de middenvelder van Vitesse het niet mee eens is.

"De meters maak ik nog steeds. Ik leg gewoon nog 12 kilometer per wedstrijd af. Ik kom ook vier tot vijf keer per wedstrijd in kansrijke positie. Maar dan moet óók de bal komen. En verdedigend maak ik mijn meters. Dus met die kritiek ben ik het niet eens. Samen met Melle Meulensteen en Matus Bero leg ik de grootste afstanden af bij Vitesse. Zoals het hoort, als middenvelders. Misschien dat de opinie verandert als ik een paar goals maak. Zo gaat dat in voetbal vaak, hè", vertelt Van Ginkel tegen De Gelderlander.

De voormalig Oranje-international heeft met Vitesse de degradatiestrijd in de Eredivisie overleefd. Maar er is volgens Van Ginkel nog veel te verbeteren. "Ik zeg niet meteen strijden om Europees voetbal", vertelt Van Ginkel. "Dat vind ik ongepast na dit seizoen. De halve selectie loopt leeg en er is hier nog geen nieuwe speler gepresenteerd. Maar verbetering is toch wel het minste om te verwachten. We gaan het zien."