'Ik moest voor elke play-off-wedstrijd overgeven van de zenuwen'

'Ik moest voor elke play-off-wedstrijd overgeven van de zenuwen'

24-05-2023 07:21 Laatste update: 07:34
3

Voormalig VVV-Venlo-aanvaller Maurice Graef kijkt met zwetende handen terug op de play-off-duels die hij in het verleden speelde. Hij kan zich goed voorstellen hoe de spelers van onder meer de Limburgers zich momenteel voelen.

"Voor neutrale tv-kijkers zijn het prachtige wedstrijden", aldus Graef, die ook eens degradeerde, in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Maar om ze als voetballer te spelen? Ik moest voor elke wedstrijd overgeven van de zenuwen. Voor de doorsnee voetballer voelt de nacompetitie als het spelen van een Europa Cup-finale."

Graef verzekerde zich met VVV ondanks een 2-1 nederlaag tegen NAC Breda van een promotie naar de Eredivisie. Feestvieren zat er in de Beatrixstraat niet in, aangezien dat te gevaarlijk was. Supporters van de thuisclub waren furieus en gooiden met klinkers, fietsbellen en putdeksels. "Ik zie mezelf daar zó weer zitten", zegt Graef. "Hard juichen durfden we niet. Met ingehouden adem keken we elkaar aan. 'VVV naar de Eredivisie!' Echt, zulke intense emoties heb ik nadien nooit meer meegemaakt."