Koeman: 'Dit is een soort herkansing voor hem, maar er is veel concurrentie'

Koeman: 'Dit is een soort herkansing voor hem, maar er is veel concurrentie'

10-06-2023 07:32
44

Oranje-nieuwelingen Tijjani Reijnders en Sven Botman maken een goede indruk op Ronald Koeman. De middenvelder van AZ en de verdediger van Newcastle United krijgen in aanloop naar de Nations League-eindronde de kans om zich te laten zien aan de bondscoach.

Reijnders zal woensdag tegen Kroatië niet bij de wedstrijdselectie zitten, maar krijgt wel de kans om mee te trainen. "We hebben zijn wedstrijden bij AZ natuurlijk gevolgd. Je ziet een dusdanige ontwikkeling bij Tijjani die zeer positief is. Daarom hebben we hem er ook bij gehaald", vertelt Koeman aan OnsOranje.

De 24-jarige middenvelder heeft zich nu een aantal trainingen kunnen tonen. "Hoe dichterbij je bent, hoe beter je kunt oordelen over zijn kwaliteiten. Wat ik in deze drie dagen heb gezien, is dat hij zich geweldig aanpast. Het is een speler met heel veel toekomst."

Botman werd de vorige interlandperiode al opgeroepen, maar hij haakte toen af en wacht nog op zijn debuut voor Nederland. "Ik ben ook zeer positief over Sven. Hij heeft natuurlijk een geweldig seizoen gehad met Newcastle United. Hij had in de vorige interlandperiode de pech één van de vijf zieken te zijn. Dit is een soort herkansing voor hem. Je ziet dat hij veel mogelijkheden heeft."

In het Nederlands elftal moet Botman echter wel opboksen tegen spelers als Virgil van Dijk en Nathan Aké. "Hij speelt natuurlijk op een positie waar misschien wel de meeste concurrentie is. Er kunnen allerlei spelers centraal spelen. Uiteindelijk kies je de beste. Maar hij maakt een geweldige ontwikkeling door, en is ook toekomst. Hij is nog steeds jong en heeft veel bagage van de Premier League."