Cambuur haalt AZ-talent en verwacht snel volgende aankoop te presenteren

Cambuur haalt AZ-talent en verwacht snel volgende aankoop te presenteren

20-06-2023 20:56 Laatste update: 21:02
15

De transfer van Fedde de Jong naar SC Cambuur is definitief afgerond. De jonge middenvelder komt over van AZ Alkmaar en tekent voor drie seizoenen in Leeuwarden.

Dat meldt Cambuur op de clubsite. De Jong speelde bijna tachtig duels voor Jong AZ in de Keuken Kampioen Divisie, waar hij ook aanvoerder was. De 20-jarige middenvelder speelde drie wedstrijden in het eerste elftal van AZ. Ook kwam De Jong meermaals uit voor de verschillende jeugdelftallen van het Nederlands elftal. Zo speelde het talent voor Oranje onder 15, 16, 17, 19 én 20. 

Technisch directeur Etiënne Reijnen is erg blij met de komst van De Jong. "Het zegt veel dat Fedde voor onze club, plannen en ambities kiest. Daaruit spreekt vertrouwen en dat hebben we andersom ook. Hij heeft bij AZ een uitstekende opleiding achter de rug en zijn kwaliteiten sluiten aan bij wat wij zoeken in een middenvelder binnen onze principes en manier van spelen."

Remco Balk
Ook de transfer van Remco Balk wordt de komende dagen afgerond, weet VoetbalPrimeur. De 22-jarige aanvaller werd het afgelopen seizoen door FC Utrecht uitgeleend aan Cambuur, maar lijkt nu definitief de overstap naar Friesland te gaan maken.