PSV vist achter het net: transfervrije Spierings kiest voor zeker CL-ticket

PSV vist achter het net: transfervrije Spierings kiest voor zeker CL-ticket

21-06-2023 08:16 Laatste update: 09:10
205

Stijn Spierings gaat PSV deze zomer waarschijnlijk teleurstellen. Dat bevestigen bronnen aan VoetbalPrimeur. De middenvelder gaat niet voor een dienstverband in Eindhoven, maar blijft in Frankrijk en gaat spelen voor RC Lens.

De transfervrije middenvelder stond lange tijd in de belangstelling van PSV, maar later kwam daar Lens bij. De Fransen spelen komend jaar Champions League en in Eindhoven moeten daar nog voorrondes voor worden gespeeld. Spierings gaat in de komende dagen zijn medische keuring afleggen en zal daarna een meerjarig contract ondertekenen bij de Franse ploeg.

Spierings was na zijn vertrek bij Toulouse transfervrij en kreeg ook een aanbieding uit het Midden-Oosten. De Eindhovenaren zouden gesprekken met hem hebben gevoerd, maar uiteindelijk heeft de middenvelder dus toch voor Lens gekozen. Die ploeg werd afgelopen seizoen knap tweede in de Ligue 1 met slechts één punt achterstand op kampioen Paris Saint-Germain.

Het laatste jaar van Spierings bij Toulouse was zeer succesvol. De middenvelder was samen met zijn compagnon Branco van den Boomen een belangrijke schakel op het middenveld van de Franse ploeg en won samen met Zakaria Aboukhlal en Thijs Dallinga de Franse beker. Van den Boomen besloot om wel terug te keren naar Nederland. Hij tekende eerder deze zomer bij Ajax.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!