Belgische selectie keert zich tegen Courtois: 'Het gaat om je persoonlijkheid'

Belgische selectie keert zich tegen Courtois: 'Het gaat om je persoonlijkheid'

21-06-2023 17:26 Laatste update: 17:34
38

De soap omtrent Thibaut Courtois houdt de gemoederen bij De Rode Duivels bezig. Yannick Carrasco steekt niet onder stoelen of banken dat de Belgische selectie 'teleurgesteld' is in de sluitpost.

Courtois verliet het trainingskamp van de nationale ploeg in de aanloop naar het EK-kwalificatieduel met Estland. De doelman zou boos zijn over het feit dat niet hij, maar Romelu Lukaku afgelopen weekend tegen Oostenrijk aanvoerder was. Hoewel hij zelf via een statement benadrukte dat de vork anders in de steel zit, legt Carrasco uit dat het wel over de aanvoerderskwestie gaat.

"We zijn teleurgesteld in zijn reactie", zegt de aanvaller tegen RTBF. "Uiteindelijk maakt hij gewoon deel uit van het team... Hij is een van de drie aanvoerders. Wie de armband draagt, is slechts een detail. Je moet met je persoonlijkheid laten zien dat je een leider en aanvoerder bent. Hij koos ervoor om te vertrekken. Of hij ook andere problemen had, weet ik niet", doelt hij op de vermeende knieblessure van Courtois.

"Een van zijn redenen om te vertrekken is in elk geval het aanvoerderschap", benadrukt Carrasco. Zonder Courtois won België dinsdagavond met 0-3 van Estland.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!