PSV blijft met lege handen achter: Spierings kiest voor gegarandeerd CL-ticket

PSV blijft met lege handen achter: Spierings kiest voor gegarandeerd CL-ticket

23-06-2023 17:54 Laatste update: 17:59
54

Stijn Spierings is officieel speler van RC Lens. De middenvelder, die ook werd begeerd door PSV, kiest na goede jaren bij Toulouse voor een zeker Champions League-ticket bij de nummer twee van de Ligue 1.

Spierings was lange tijd een belangrijke kandidaat om PSV te versterken, maar Lens gaat met de 27-jarige middenvelder aan de haal. Door de tweede plek in de Ligue 1 van vorig jaar mag Lens komend seizoen de Champions League in.

Vorig seizoen was Spierings erg succesvol met Toulouse, waar hij uitgroeide tot de beste balveroveraar van de vijf topcompetities. Hij won de Franse beker samen met Thijs Dallinga, Zakaria Aboukhlal en Branco van den Boomen. Spierings besloot zijn contract niet te verlengen, net als Van den Boomen. Die vertrok naar Ajax, Spierings blijft in Frankrijk.

"Naast zijn bijzonder succesvolle seizoen bij Toulouse en zijn statistieken als beste balveroveraar in de vijf grootste competities, verwelkomen we een volwassen, evenwichtige man die een groot verlangen heeft getoond om zich bij ons aan te sluiten. Stijn versterkt ons middenveld en zorgt voor extra karakter", zegt Lens-bestuurder Arnaud Pouille.

Spierings kwam eerder uit voor AZ, Sparta Rotterdam, RKC Waalwijk en het Bulgaarse Levski Sofia.