'PSV zoekt naar Sangaré- en Gutiérrez-opvolgers: Mexicaan (20) in beeld'

'PSV zoekt naar Sangaré- en Gutiérrez-opvolgers: Mexicaan (20) in beeld'

27-06-2023 17:05
75

PSV heeft zijn oog laten vallen op Fidel Ambriz, zo meldt onder meer de Mexicaanse tak van FOX Sports. De twintigjarige middenvelder zou ook belangstelling genieten van Sevilla.

Met het verwachte vertrek van Ibrahim Sangaré en Érick Gutiérrez zit PSV dringend verlegen om nieuwe verdedigende middenvelders. Ambriz lijkt één van de opties om de vacature in te vullen. De jeugdinternational staat momenteel in eigen land onder contract bij Club Léon, waar hij ook zijn jeugdopleiding genoot.

De balveroveraar is ondanks zijn jonge leeftijd al een vaste waarde. Hij speelde dit seizoen veertig officiële duels, waarin hij vier keer scoorde. Begin deze maand werd Ambríz uitgeroepen tot grootste talent van de CONCACAF Champions League. Club Léon wist het toernooi te winnen door een zege op Los Angeles FC in de finale.

Volgens FOX Sports tonen Sevilla en PSV nu interesse. Zowel de Spanjaarden als de Eindhovenaren zouden hem al uitvoerig bekeken hebben en Ambriz staat ervoor open om de stap naar Europa te maken. Club Léon hoopt hem echter nog tot 2024 te behouden, aangezien ze hem goed kunnen gebruken tijdens het WK voor clubs in december.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!