Vitesse strikt Speler van het Jaar uit Championnat National: 'Direct van waarde'

Vitesse strikt Speler van het Jaar uit Championnat National: 'Direct van waarde'

30-06-2023 19:23
42

Vitesse heeft met Amine Boutrah een nieuwe aanvaller in huis gehaald. De 22-jarige Fransman komt transfervrij over van US Concarneau. In het Gelredome tekent hij een contract voor vier seizoenen, tot de zomer van 2027.

Boutrah is een Franse aanvaller met Marokkaanse roots. Hij is een centrumspits, maar kan op meerdere posities voorin uit de voeten. Met Concarneau werd hij kampioen op het derde niveau in Frankrijk, waardoor de club naar de Ligue 2 promoveerde. Boutrah scoorde elf keer en gaf acht assists. Hij werd bovendien uitgeroepen tot Speler van het Jaar in het Championnat National.

"We zijn blij dat Amine, ondanks de vele belangstelling, voor Vitesse gekozen heeft. Wij hebben hem over een langere periode gevolgd en zijn ervan overtuigd dat hij een aanwinst voor ons is", zegt technisch directeur Benjamin Schmedes. "Amine is een creatieve en snelle aanvaller, met veel mogelijkheden. Met zijn techniek, wendbaarheid en doelgerichtheid kan hij op meerdere aanvallende posities uit de voeten. Amine kan direct van waarde zijn voor Vitesse, maar zeker ook nog doorgroeien. Hij past uitstekend in het plaatje."

Boutrah kijkt ernaar uit om bij de Gelderse club aan de slag te gaan. "Nadat mijn contract in Frankrijk afliep, heb ik de tijd genomen om na te denken over mijn toekomst. Ik ben tot de conclusie gekomen dat dit voor mij de juiste stap op het juiste moment is. De aanvallende speelstijl in de Eredivisie spreekt mij aan en Vitesse past bij mij."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!