Domper voor NAC: blessurezorgen drukken stempel op voorbereiding nieuwe seizoen

Domper voor NAC: blessurezorgen drukken stempel op voorbereiding nieuwe seizoen

02-07-2023 16:18
11

NAC Breda is met een domper begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Enkele spelers die geblesseerd de zomerstop ingingen hebben nauwelijks tot geen vorderingen gemaakt in hun herstel. Vooral de situatie van Casper Staring en Elias Ómarsson is zorgwekkend. 

Staring en Ómarsson zijn twee basisklanten in het elftal van trainer Peter Hyballa. Beiden kampen met een knieblessure. Na testen die onlangs werden uitgevoerd kwam naar voren dat zowel de middenvelder als de aanvaller uit IJsland nauwelijks progressie hebben geboekt in hun herstel. De medische staf van NAC heeft de conclusie getrokken dat het nog wel een tijdje zal duren voordat het tweetal weer in actie kan komen. 

"Die blessures zijn vooral voor de spelers zelf vervelend", aldus technisch directeur Peter Maas in een bericht op de clubsite. "Voor de selectie, de club en onze hele achterban betekenen deze blessures eveneens een tegenvaller. Toch zijn we als directie op dit front al langer aan het werk. Zoals de hele club in alle segmenten verder geprofessionaliseerd en dus verbeterd wordt, namen we de medische staf al eerder onder de loep. Die afdeling heeft reeds verbeteringen ondergaan, die we pas later - als die afgerond en geïmplementeerd zijn - kunnen toelichten."

Hyballa, die aan het eind van het vorige seizoen promotie naar de Eredivisie misliep met NAC door in de play-offs te verliezen van FC Emmen, heeft nu wel te weinig spelers. Om het gat op te vullen, schuiven er zes spelers door vanuit het beloftenteam. "En verder speuren we zoals steeds naar sportieve versterkingen, maar dat doen we altijd, los van de actuele situatie", besluit Maas. 

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!

(