PEC neemt transfervrije middenvelder van NAC mee de Eredivisie in

PEC neemt transfervrije middenvelder van NAC mee de Eredivisie in

07-07-2023 18:48 Laatste update: 19:52
42

PEC Zwolle heeft zich vrijdagavond versterkt met Odysseus Velanas. De middenvelder liep uit zijn contract bij NAC Breda en tekent tot 2026 bij de promovendus. 

PEC maakt het nieuws bekend via de officiële kanalen. Velanas stond sinds 2021 onder contract bij NAC Breda, maar gaat nu de Eredivisie in. De aanvallende middenvelder maakte een sterke indruk in de Keuken Kampioen Divisie en kwam in 72 officiële wedstrijden tot 26 doelpunten en elf assists. 

Technisch directeur Marcel Boudesteyn licht de keuze toe om de in Griekenland geboren Velanas vast te leggen. "Ody heeft al meerdere seizoenen op rij laten zien een interessante speler te zijn. In Utrecht en later in Breda heeft hij zich steeds verder ontwikkeld, waarbij de honger naar goals en assists altijd groot was. Gezien de voorbije twee jaren heeft hij laten zien klaar te lijken voor de volgende stap in zijn carrière. Ik wens Ody veel succes toe om dit te laten zien in Zwolle."

Velanas kan zelf niet wachten om het avontuur in Zwolle aan te gaan. "Ik heb een prachtige periode gehad in Breda, maar wil mezelf graag laten zien op het hoogste niveau van Nederland. PEC Zwolle maakte me enthousiast met hun verhaal, maar vooral de manier van voetballen. Dat heb ik afgelopen seizoen als tegenstander al tweemaal van dichtbij mogen ervaren. Ik ben heel blij dat ik nu onderdeel ben van deze club en ga alles geven om er een succesvol seizoen van te maken in de Eredivisie."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!