'Lazio bereikt persoonlijk akkoord met gewilde Kerkez, Benfica trekt zich terug'

'Lazio bereikt persoonlijk akkoord met gewilde Kerkez, Benfica trekt zich terug'

09-07-2023 18:35 Laatste update: 19:54
86

SS Lazio zou een persoonlijk akkoord hebben bereikt met Milos Kerkez. De Hongaarse linksback van AZ staat goed op de kaart bij de Europese top en heeft zijn zinnen op een vertrek naar Italië gezet, meldt transferexpert Fabrizio Romano.

Kerkez moest Owen Wijndal, die naar Ajax vertrok, het afgelopen seizoen doen vergeten in Alkmaar en deed dat met verve. De linksback kan de laatste weken op interesse uit de Serie A, Premier League en Ligue 1 rekenen. Lazio en Benfica leken het meest concreet en nu kan eerstgenoemde rekenen op een persoonlijk akkoord. De nummer twee van het afgelopen Serie A-seizoen gaat de komende week in gesprek met AZ om de deal rond te krijgen. Ook OGC Nice en Bournemouth AFC zouden interesse hebben getoond.

Benfica had zich gemeld voor de jonge Hongaar, maar is inmiddels door de waarschijnlijke komst van David Jurasek niet langer geïnteresseerd. De 22-jarige verdediger van Slavia Praag is onderweg naar Portugal en zou vijftien miljoen euro moeten gaan kosten. Kerkez staat tot 2026 onder contract bij AZ en de club hoeft de speler niet te verkopen. De Alkmaarders zitten dan ook hoog in de boom wat een mogelijke transfer betreft.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!