'Doorbraak na zware onderhandelingen: Openda duurste aankoop ooit van Leipzig'

'Doorbraak na zware onderhandelingen: Openda duurste aankoop ooit van Leipzig'

12-07-2023 18:45
56

Loïs Openda heeft dan toch zijn toptransfer naar RB Leipzig te pakken. Er is sprake van een doorbraak in de onderhandelingen met RC Lens, meldt Kicker. De Bundesliga-club tast diep in de buidel voor de 23-jarige Belg.

Leipzig en Lens voerden lange en moeizame gesprekken over de transfer van Openda. De Duitsers wilden aanvankelijk niet verder gaan dan dertig miljoen, terwijl de Fransen liefst 45 miljoen eisten. Beide clubs zijn het nu alsnog eens over een transfersom van 38 miljoen euro, weet het toonaangevende Kicker. Dat bedrag kan door bonussen nog iets oplopen.

Wedden

Meer odds

Openda is daarmee de duurste aankoop in de clubgeschiedenis. Bij Die Roten Bullen is de Rode Duivel de opvolger van de naar Chelsea vertrokken Christopher Nkunku. Openda, die tussen 2020 en 2022 op huurbasis voor Vitesse uitkwam, meldt zich vermoedelijk deze week in Leipzig om de medische keuring te ondergaan. Daarna tekent hij een contract tot medio 2028.

Lens boekt na één jaar al een grote winst op de Rode Duivel. Een jaar geleden werd ruim elf miljoen euro betaald aan Club Brugge. Openda beleefde een ijzersterk debuutseizoen in de Ligue 1. In 38 wedstrijden scoorde hij 21 keer. Het deed Leipzig ertoe besluiten het transferrecord te verbreken.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - mét Rik Elfrink!