Druijf keert definitief terug in Nederland: 'Het zit hier altijd vol, zin in'

Druijf keert definitief terug in Nederland: 'Het zit hier altijd vol, zin in'

14-07-2023 19:18
38

PEC Zwolle heeft Ferdy Druijf binnen. De promovendus huurt de 25-jarige spits dit seizoen van Rapid Wien, waarmee het zijn gewenste nieuwe spits binnen heeft.

De huurtransfer van Druijf hing al in de lucht en is nu ook officieel. PEC Zwolle lijkt geen optie tot koop te hebben bedongen. Bij Rapid Wien schipperde Druijf tussen de basis en de bank, nu mag hij dus speelminuten op gaan doen in Zwolle. "Ik ben blij dat ik komend seizoen voor PEC Zwolle aan de slag kan in de Eredivisie", reageert hij tegenover de clubkanalen. "De club staat al jaren voor aantrekkelijk, aanvallend voetbal en heeft dat zeker vorig seizoen laten zien. Daarnaast zit het hier altijd vol en heeft iedereen enorm veel zin in de rentree in de Eredivisie. Voor mij geldt hetzelfde en ik kijk dan ook uit naar de eerste thuiswedstrijd."

Directeur Marcel Boudesteyn is blij met de aanwinst. "Ferdy is een grote, sterke spits met veel beweging en diepgang. Hij is een type aanvaller die negentig minuten lang aan het sleuren is en dus beschikt over een groot loopvermogen. Ferdy is sterk door de lucht, maar ook over de grond en staat te boek als een goede afmaker. Ik ben dan ook heel blij dat we hem er dit seizoen bij hebben."

Druijf komt uit de jeugdopleiding van AZ, maar wist door de aanwezigheid van Myron Boadu geen vaste basisplek te veroveren in Alkmaar. De nummer vier van de Eredivisie verhuurde hem aan KV Mechelen en Rapid Wien, waarna laatstgenoemde club de aanvalsleider voor één miljoen euro definitief overnam. Het komende seizoen gaat Druijf dus aan de slag bij PEC. Eerder werd Bas Dost ook genoemd als mogelijke versterking in Zwolle.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Dirk Kuyt!