Voormalig Barça-wonderkind keert bij Fortuna Sittard terug in de Eredivisie

Voormalig Barça-wonderkind keert bij Fortuna Sittard terug in de Eredivisie

18-07-2023 16:35 Laatste update: 17:51
58

Fortuna Sittard haalt voormalig FC Barcelona-wonderkind Alen Halilović verrassend genoeg terug naar de Eredivisie. De club uit Limburg heeft de Kroatische middenvelder al gepresenteerd.

De transfer van Halilović naar Fortuna komt relatief onverwachts. De tienvoudig international was al een half jaar clubloos, na zijn vertrek bij HNK Rijeka in zijn thuisland. Halilović speelde tussen 2019 en 2020 nog een seizoen bij sc Heerenveen, dat hem toen huurde van AC Milan. Toen de Kroaat negen jaar geleden naar de jeugdopleiding van Barcelona ging, stond hij te boek als een van de allergrootste talenten van Europa. De 27-jarige middenvelder heeft zijn potentie echter nooit waar kunnen maken.

In Sittard tekent Halilović voor één seizoen, met een optie voor nog twee jaar. In gesprek met de clubkanalen van Fortuna reageert hij op zijn terugkeer in de Eredivisie. "Het voelt goed om weer terug te zijn in Nederland. Ik heb de afgelopen periode gesproken met Stipe Radic en Ivo Pinto, zij waren heel lovend over Fortuna en de plannen. Ik kijk er in ieder geval naar uit om hier in het Fortuna Sittard Stadion op het veld te staan en de supporters te ontmoeten." 

Technisch directeur Americo Branco is blij met de deal. "Alen stond altijd bekend als een groot talent, wij geloven dat hij dat nog steeds in zich heeft. Wij zijn er van overtuigd dat de omgeving die Fortuna kan bieden het beste in hem naar boven haalt, waardoor hij weer terug kan keren op zijn oude niveau. Wij hebben er in ieder geval alle vertrouwen in dat hij van waarde gaat zijn voor ons."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Emile Schelvis!