'Chelsea opent gesprekken met Ajax over Premier League-target Kudus'

'Chelsea opent gesprekken met Ajax over Premier League-target Kudus'

22-07-2023 17:21 Laatste update: 17:46
272

Mohammed Kudus staat in de belangstelling van Chelsea. Met dat nieuws pakt The Athletic uit. Ajax zit in de wachtkamer, want van een formeel bod uit Londen is nog geen sprake.

Chelsea heeft de interesse in Kudus kenbaar gemaakt bij Ajax, aldus The Athletic. Het gaat om 'initial dialogue', vermoedelijk tussen de clubs. Kudus wordt op Stamford Bridge gezien als een serieuze optie om de ploeg van manager Mauricio Pochettino te versterken.

Het schijnt dat Kudus graag de overstap maakt naar Chelsea. Dat de Ghanese aanvaller binnenkort zijn jawoord geeft, ligt dan ook voor de hand. Daarna is het aan de clubs. Ajax wil waarschijnlijk meer dan vijftig miljoen euro zien voor zijn aanvaller.

Kudus ligt nog twee jaar vast in Amsterdam. In april weigerde hij een contractverlenging, waardoor zijn vertrekwens opnieuw aan de oppervlakte kwam. Vorig jaar zag hij een Deadline Day-transfer naar Everton nog in rook opgaan. Nu hebben ook Arsenal en Brighton interesse.

Vorig seizoen was Kudus één van de lichtpuntjes bij Ajax en op het WK in Qatar gaf hij zijn visitekaartje af namens Ghana. Onlangs werd de sierlijke linkspoot uitgeroepen tot de beste voetballer van het Afrikaanse land.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Edwin Winkels & Daniel Reyes!