AZ en Twente kennen mogelijke opponenten in derde voorronde Conference League

AZ en Twente kennen mogelijke opponenten in derde voorronde Conference League

24-07-2023 14:21 Laatste update: 14:26
75

AZ en FC Twente kennen hun (mogelijke) tegenstanders in de derde voorronde van de Conference League. De Alkmaarders nemen het op tegen FK Sutjeska of FC Santa Coloma, de Tukkers werden tijdens de loting in Nyon gekoppeld aan Kecskeméti TE of Riga FC.

FC Twente moet in de tweede voorronde eerst nog zien af te rekenen met Hammarby IF. Het eerste duel met de Zweden wordt donderdag gespeeld in De Grolsch Veste. De return in Stockholm is volgende week. Mocht de formatie van Joseph Oosting doorstoten naar de derde voorronde, dan wacht een clash met Kecskeméti TE uit Hongarije of Riga uit Letland.

Wedden

Meer odds

AZ moet dus naar Montenegro (Sutjeska) of Andorra (Santa Coloma). De Alkmaarders hadden een geplaatste status en konden Hajduk Split en de winnaar van FK Zeljeznicar (Bosnië & Herzegovina) - Neftçi PFK (Azerbeidzjan), FK Sutsjeska (Montenegro) - FC Santa Coloma (Andorra), Balzan FC (Malta) - FC Neman Grodno (Wit-Rusland) treffen. De ploeg van coach Pascal Jansen bereikte vorig seizoen de halve finale van de Conference League. Over twee duels was West Ham United te sterk. 

De heenwedstrijden worden op donderdag 10 augustus afgewerkt. De returns zijn een week later. Mochten AZ en Twente de derde voorronde overleven, dan wachten nog de play-offs als laatste horde richting de groepsfase.