'Volendam verrast en gaat WK-ganger van Newcastle United huren'

'Volendam verrast en gaat WK-ganger van Newcastle United huren'

25-07-2023 12:25 Laatste update: 13:22
29

FC Volendam is bijna rond met Newcastle United over de tijdelijke overname van Garang Kuol. De achttienjarige rechtsbuiten gaat ervaring opdoen bij Het Andere Oranje

Volgens The Athletic kon Kuol ook rekenen op interesse uit het Championship, maar kiezen The Magpies ervoor om de tiener in Nederland te stallen. De werkvergunning van de Australiër moet nog in orde worden gemaakt, maar daarna kan Volendam over de nieuwe vleugelspeler beschikken, zo klinkt het. 

Newcastle deed al eerder zaken in Nederland met de verhuur van Yankuba Minteh aan Feyenoord. De Engelse topclub is te spreken over de manier van opleiden in Nederland en stuurt Kuol richting het vissersdorp. Kuol arriveerde in januari van dit jaar bij Newcastle en werd direct doorverhuurd aan het Schotse Heart of Midlothian. De rechtsbuiten speelde al vijf interlands voor Australië en kwam één keer tot scoren. Hij maakte bovendien het WK in Qatar mee.

De Engelse club hoopt dat Kuol beter rendeert in Nederland na een teleurstellende periode in Schotland. De Australiër ligt tot 2026 vast bij Newcastle, dat knap vierde werd in het afgelopen Premier League-seizoen. 

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Edwin Winkels & Daniel Reyes!