'FC Volendam ontvangt derde bod uit Italië, Mbuyamba al persoonlijk akkoord'

'FC Volendam ontvangt derde bod uit Italië, Mbuyamba al persoonlijk akkoord'

27 juli - 17:43 Laatste update: 17:46
32

Sampdoria geeft de strijd om FC Volendam-verdediger Xavier Mbuyamba niet op. De Italianen hebben een derde bod ter hoogte van 2,3 miljoen euro ingediend in het vissersdorp, meldt De Telegraaf.

Het openingsbod van Sampdoria bedroeg 1,6 miljoen euro, maar daar wilde Volendam niet eens over nadenken. Ook na het tweede bod was de Eredivisie-club niet bereid om het gesprek aan te gaan. Mbuyamba heeft al gesprekken met Sampdoria-trainer en voormalig Italiaans topmiddenvelder Andrea Pirlo achter de rug. Na die gesprekken wist hij dat hij naar Italië wilde verkassen.

Tot op heden houdt Volendam een transfer tegen en dat stoort Sampdoria én Mbuyamba, klinkt het. De verdediger, die in de jeugd van FC Barcelona en Chelsea heeft gespeeld, heeft technisch directeur Jasper van Leeuwen verteld dat hij de stap wil maken. De td is eveneens op de hoogte van de persoonlijke overeenstemming van Mbuyamba met Sampdoria.

Sampdoria degradeerde het afgelopen seizoen naar de Serie B, maar is voornemens zo snel mogelijk terug te keren. De 21-jarige Mbuyamba moet deel uit gaan maken van het elftal dat strijdt voor promotie. Bij Volendam kwam Mbuyamba het afgelopen seizoen tot dertig officiële wedstrijden. Daarin scoorde hij vijf keer.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Mahmoud El Boustati!