Van Hanegem lyrisch: 'Hij gaat een hele goede spits worden, geweldige goal'

Van Hanegem lyrisch: 'Hij gaat een hele goede spits worden, geweldige goal'

28 juli om 10:28

Willem van Hanegem geeft hoog op van Santiago Gimenez. De Kromme heeft op de Gold Cup genoten van de Feyenoord-spits, die Mexico in de finale tegen Panama (1-0) hoogstpersoonlijk naar de eindzege schoot.

Gimenez speelde op de Gold Cup tweede viool achter Henry Martín, maar maakte als invaller wel het enige doelpunt in de finale. "Hij gaat een hele goede spits worden", stelt Van Hanegem in de Willem & Wessel-podcast van het Algemeen Dagblad. "Hij zet op het goede moment een blok en meteen was hij weg. Dan zie je dat hij toch wel snel is."

"Dan hoor ik weer zo'n bijgoochem op televisie zeggen dat hij de bal niet goed raakt, maar hij raakt hem wél goed", vervolgt de ras-Feyenoorder, die de goal analyseert. "Heel rustig, diagonaal... Geweldige goal." Het kon Van Hanegem niet bekoren dat Gimenez niet aan de aftrap verscheen. "Ik had er de pest in", aldus de voormalig middenvelder, die geniet van de afwerking van de Mexicaan. "Hij hoeft er niet bij na te denken, dat is kwaliteit."

"Ik hoop dat hij heel veel goals gaat maken, maar ik hoop niet dat hij elke keer weer op z'n knieën gaat", doelt Van Hanegem op de manier waarop Gimenez diens doelpunten viert.