Na Tadic trekt ook Berghuis aan de bel: 'Ben het eens met zijn boodschap'

Na Tadic trekt ook Berghuis aan de bel: 'Ben het eens met zijn boodschap'

29-07-2023 11:40 Laatste update: 11:56
443

Steven Berghuis denkt niet dat Ajax als favoriet aan het seizoen begint. De aanvaller vindt dat de selectie nog niet klaar is voor de titelstrijd en begrijpt waarom Dusan Tadic naar Turkije vertrok.

Berghuis spreekt in een uitgebreid interview met AT5 over het vertrek van de Serviër, die inmiddels bij Fenerbahçe speelt. "Ik mis hem wel ja. Dusan was gewoon onze leider, ik had persoonlijk een goede band met hem. Het is heel teleurstellend dat hij weg is, maar niet heel verrassend. Dusan was de aanvoerder en geeft alles, alles, alles. Hij is naar Ajax gekomen om elk jaar kampioen te worden en het gevoel te hebben dat je daar om mee kan doen. Als hij dat gevoel niet heeft, dan gaat hij weg."

De voetballer erkent dat Ajax het zwaar heeft. "Op dit moment is het wel zorgelijk, daar kunnen we niet omheen." Hoe Ajax zal presteren, kan de aanvaller niet voorspellen. "Ik vind het heel moeilijk in te schatten. Ajax blijft Ajax, er wordt van ons verwacht dat we van elk team gaan winnen. Op dit moment betwijfel ik of we aan die verwachting kunnen voldoen. Onze selectie is gewoon... wij moeten dat gaan laten zien. Maar dan moeten wij ook een selectie hebben die daar voor kan gaan. Ik maak me op dat moment wel zorgen over. Ik sta wel achter zijn (Tadic, red.) boodschap."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Gill Swerts!