Feyenoord-iconen enthousiast: 'Dan verwacht je dat je weer kampioen wordt'

Feyenoord-iconen enthousiast: 'Dan verwacht je dat je weer kampioen wordt'

01-08-2023 09:34
96

Joop van Daele, Pascal Bosschaart en Jean-Paul van Gastel zijn vol vertrouwen over de kansen van Feyenoord in het nieuwe seizoen. De oud-spelers zien de Rotterdammers als favoriet om de titel te prolongeren.

"Dat is realistisch, ja", zegt Van Daele tegen RTV Rijnmond. "Zeker met de aankopen die ze hadden gedaan", doelt hij onder meer op Calvin Stengs en de verwachte komst van Luka Ivanusec. "Daarmee heb je vervangers voor Idrissi en Jahanbakhsh, want daar waren we nog matig bezet. Achter de bal is het bijna allemaal hetzelfde gebleven."

Pascal Bosschaart deelt de hoge verwachtingen van Van Daele. "Als je kampioen wordt, het grootste deel van je selectie behoudt en wat nieuwe impulsen krijgt, dan is de verwachting uiteraard dat je weer kampioen wordt." Hij is vooral benieuwd naar Stengs. "Ik vond hem altijd een goede speler, al ben ik hem het laatste anderhalf jaar wat uit het oog verloren. Maar ik verwacht veel van hem. Hij is creatief en kan op meerdere posities voorin uit de voeten. Als we Gimenez behouden, denk ik dat dat een mooi koppeltje kan gaan worden."

Van Gastel vindt Feyenoord vooral stabieler dan de concurrentie. "Ze hebben een aantal goede aankopen gedaan. Wat ik interessant vind, is hoe het zal gaan met het scorend vermogen op het middenveld. Ze zijn Kökcü en Szymanski kwijtgeraakt en het is de vraag of ze daar scorende middenvelders voor terugkrijgen. Het wordt hoe dan ook een interessant seizoen, ook met de Champions League erbij. Ik kijk er heel erg naar uit."

De ploeg van Arne Slot begint vrijdag aan het nieuwe seizoen met de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV.