Verwachtingen Ajax-aanwinst getemperd: 'Zit heel Duitsland blijkbaar te slapen'

Verwachtingen Ajax-aanwinst getemperd: 'Zit heel Duitsland blijkbaar te slapen'

04-08-2023 17:06 Laatste update: 17:12
84

Ajax heeft nog altijd goede hoop dat naast Jakov Medic ook Josip Sutalo deze zomer binnengehaald kan worden. Dat vertelt Ajax-watcher Mike Verweij in de podcast Kick-Off van De Telegraaf. Volgens dezelfde krant wordt Medic snel gepresenteerd in Amsterdam en hij moet de back-up van Sutalo worden.

"De nummers één op de lijstjes zijn nog steeds in beeld bij Ajax", vertelt Verweij over de transferprioriteiten in Amsterdam. "Die Medic bijvoorbeeld is de nummer twee achter Sutalo. Ajax heeft er nog steeds goede hoop op dat ze hem binnen kunnen halen. Veel kenners blijven zeggen dat hij een uitstekende rechter centrale verdediger is."

De prognose is dat Medic in ieder geval snel gepresenteerd wordt bij Ajax, maar Valentijn Driessen heeft geen hoge verwachtingen van de Kroaat. "Hij heeft zestig wedstrijden bij St. Pauli gespeeld. Dan zouden clubs als Borussia Dortmund en VfL Wolfsburg zitten te slapen. Heel Duitsland zit dan blijkbaar te slapen en Sven Mislintat pakt hem. Ik heb daar gewoon niet zoveel vertrouwen in."

Ook Jan Paul van Hecke was in beeld als alternatief voor Sutalo, maar volgens Verweij was de Nederlandse verdediger van Brighton veel te duur. "Het is natuurlijk gek dat je Medic voor twee miljoen euro kunt ophalen bij St. Pauli, maar dan wordt er ook gekeken naar een speler die net zijn contract heeft laten verlengen bij Brighton. Die moest 15 tot 20 miljoen euro kosten. Van Hecke kon niet gehuurd worden, dus daar ging al snel een streep doorheen."