'Debast slaat Anderlecht-aanbod af en wil naar PSV: prijskaartje lager dan gemeld'

'Debast slaat Anderlecht-aanbod af en wil naar PSV: prijskaartje lager dan gemeld'

05-08-2023 15:48
163

Zeno Debast moet de verdedigende versterking worden van PSV. Volgens het Eindhovens Dagblad vinden volop gesprekken plaats met de negentienjarige verdediger, terwijl de Eindhovenaren ook met Anderlecht een akkoord moeten zien te bereiken.

De drievoudig Rode Duivel lijkt wel iets goedkoper dan het eerder genoemde prijskaartje van twintig miljoen. Volgens de regionale krant kost Debast tussen de tien en vijftien miljoen euro. PSV hoopt daar via de nodige variabelen aan te voldoen.

Het spreekt in het voordeel van de Johan Cruijff Schaal-winnaar dat de jonge Belg zelf weg wil bij Anderlecht. Hij sloeg al een aanbod af om zijn contract te verlengen. Daardoor ligt hij nog maar tot medio 2025 vast in Brussel, waardoor dit een goed moment lijkt voor de Belgische topclub om hem te verkopen. PSV-directeur Earnest Stewart bevestigde vrijdag bij ESPN al dat de gesprekken gaande zijn.

Naast Debast zei Stewart ook dat landgenoot Aster Vranckx in beeld is. Die laatste wil ook naar PSV en is een goede bekende van Johan Bakayoko van de Belgische nationale teams. Wel lijkt Ibrahim Sangaré eerst te moeten vertrekken. Met Malik Tillman, die op huurbasis overkomt van Bayern München, is de vervanger van Xavi Simons zo goed als binnen.