'AZ ziet interesse toenemen: ook Benfica denkt aan Pavlidis'

'AZ ziet interesse toenemen: ook Benfica denkt aan Pavlidis'

06-08-2023 09:14
80

Vangelis Pavlidis is op de radar van Benfica verschenen. Dat meldt A Bola. De Portugese kampioen wil een vervanger aantrekken voor Gonçalo Ramos, die hard op weg is naar Paris Saint-Germain.

Pavlidis wordt nadrukkelijk in verband gebracht met Benfica en volgens A Bola kan hij een optie zijn. De 24-jarige Griek scoorde het afgelopen seizoen 22 keer en gaf veertien assists in veertig officiële wedstrijden. De betrekkingen tussen O Glorioso en AZ zijn bovendien hecht. Zo namen de Alkmaarders onlangs nog Tiago Dantas op huurbasis over. 

Benfica wil er alles aan doen om coach Roger Schmidt van een nieuwe spits te voorzien, mocht Ramos zijn transfer naar PSG afronden. Eerder werd Santiago Gimenez in verband gebracht met een overstap naar het Estádio da Luz, maar A Bola noemt de Mexicaan niet als optie na zijn contractverlenging bij Feyenoord. 

Pavlidis 'concurreert' nog wel met Lucas Beltrán. Benfica zou al contact hebben opgenomen met de vertegenwoordigers van de 22-jarige aanvaller van River Plate. De Portugese topclub bracht echter nog geen bod uit en het is de vraag of dat er komt. Datzelfde geldt voor Flamengo-afmaker Pedro. 'Benfica beweegt in Europa om een nieuwe spits te rekruteren. Het is zeker dat het meerdere opties analyseert en dat het plan is om een deal te versnellen', klinkt het.

Pavlidis speelt sinds de zomer van 2021 voor AZ, dat hem overnam van Willem II. De Griek heeft nog een contract tot medio 2025. De Telegraaf meldde deze week dat VfB Stuttgart aan hem trekt. Een bod van dertien miljoen werd al afgeslagen door de Alkmaarders.