'De Roon staat voor mogelijke toptransfer: Nederlander op lijstje van AC Milan'

'De Roon staat voor mogelijke toptransfer: Nederlander op lijstje van AC Milan'

06-08-2023 16:55 Laatste update: 22:38
12

AC Milan heeft zijn oog laten vallen op Marten de Roon. Dat meldt het Spaanse Relevo. De Nederlander wordt door de Italiaanse grootmacht als een serieuze kandidaat gezien, mocht Rade Krunic vertrekken. 

Krunic zou in de belangstelling staan van Fenerbahçe, dat van de speler zelf naar verluidt al een jawoord te horen heeft gekregen. Van een akkoord tussen de clubs is vooralsnog geen sprake, maar de Turken lijken nog niet op te willen geven en hopen de Bosniër alsnog in te lijven. 

Mocht dat gebeuren, dan geldt De Roon volgens Relevo als een van de kandidaten om Krunic op te volgen. De Oranje-international, die aan de vooravond staat van zijn achtste seizoen als speler van Atalanta Bergamo, lijkt hoog op het verlanglijstje te prijken van de Rossoneri.  

De Oranje-international heeft bij Atalanta nog een contract tot en met augustus 2024. Gezien de duur van die verbintenis, en zijn leeftijd (32) wordt zijn transferwaarde geschat op een bedrag van tussen de 8 en 10 miljoen euro. Als De Roon daadwerkelijk de overstap zou maken naar San Siro, dan wordt hij ploeggenoten met Tijjani Reijnders, die deze zomer al die weg bewandelde.