Ajax maakt rugnummers bekend: aan Bayern-gelinkte Rulli nummer één

Ajax maakt rugnummers bekend: aan Bayern-gelinkte Rulli nummer één

08-08-2023 17:23 Laatste update: 17:50
48

Ajax heeft de rugnummers voor het komende seizoen bekendgemaakt. Doelman Géronimo Rulli is de nieuwe nummer één, terwijl nieuwkomer Carlos Forbs gaat spelen met nummer 11. 

Vanwege het vertrek van Jurriën Timber naar Arsenal en Calvin Bassey naar Fulham waren rugnummers twee en drie bij Ajax vrijgekomen. Devyne Rensch speelt komend seizoen met nummer twee, terwijl jongeling Jorrel Hato zal gaan spelen met rugnummer drie. De zeventienjarige verdediger, die zowel als linksback als centrale verdediger uit de voeten kan, beelefde in de tweede helft van afgelopen seizoen zijn doorbraak. 

Rulli, die volgens Sky Sport Deutschland hoog op het verlanglijstje van Bayern München prijkt, heeft nummer één overgenomen van Maarten Stekelenburg. Laatstegenoemde hing eind vorig seizoen zijn keepershandschoenen aan de wilgen. 

De aanwinsten hebben voornamelijk hoge nummers gekregen, behalve Forbs. De snelle vleugelaanvaller, die overkwam van Manchester City, zal op de Eredivisie-velden te zien zijn met rugnummer elf. Komende zaterdag begint de ploeg van trainer Maurice Steijn aan het nieuwe Eredivisie-seizoen met een thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. De aftrap is om 20.00 uur. 



Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Dirk Kuyt!