Kunstgras in Volendam laat Vitesse mogelijk zonder captain spelen: 'Hij bepaalt'

Kunstgras in Volendam laat Vitesse mogelijk zonder captain spelen: 'Hij bepaalt'

11-08-2023 09:14 Laatste update: 09:36
96

Vrijdagavond gaat de Eredivisie officieel weer van start met een duel tussen Vitesse en FC Volendam. Of bij de Arnhemmers aanvoerder Marco van Ginkel van de partij is, is nog maar de vraag. Vorig seizoen speelde de middenvelder expres geen duels op kunstgras.

Van Ginkel heeft al zijn hele loopbaan last van slopende blessures aan zijn knie. Mede daarom besloot de aanvoerder van Vitesse dat hij vorig seizoen niet op kunstgras wilde spelen. Volgens trainer Philip Cocu is het voor de wedstrijd tegen Volendam nog niet bekend wat Van Ginkel doet. "Hij bepaalt", vertelt de Vitesse-trainer, die zelf ook geen fan is van kunstgras, tegen De Telegraaf

"We zullen zien, we gaan in gesprek. We hebben ook niet getraind op kunstgras. Dat wilden we niet. We spelen vrijdag al, dus we hebben het weekend om te herstellen", vertelt Cocu. Van Ginkel hoeft in ieder geval niet op straffen te rekenen als hij weigert te spelen. "Daar zou ik zeker begrip voor hebben. Het gevoel van een speler is belangrijk om uiteindelijk een beslissing te nemen. Ik zal een speler er nooit op aan kijken, als hij zegt ’het voelt niet goed genoeg."