'AZ gaat voor Manhoef en onderhandelt volop met Vitesse'

'AZ gaat voor Manhoef en onderhandelt volop met Vitesse'

12-08-2023 08:40 Laatste update: 08:47
241

AZ maakt werk van een transfer van Million Manhoef. De Alkmaarders zijn al volop in onderhandeling met Vitesse, meldt De Telegraaf zaterdagochtend. 

Manhoef was vorig seizoen één van de uitblinkers in Arnhem. In 33 Eredivisie-duels scoorde hij negen keer en gaf hij vijf assists. Volgens de ochtendkrant wordt de marktwaarde van de 21-jarige vleugelspeler op zo'n 3,5 miljoen euro geschat. Hij ligt nog tot medio 2025 vast bij Vitesse.

Wedden

Meer odds

Manhoef stond vrijdag in de basis van de ploeg van coach Phillip Cocu, die het Eredivisie-seizoen begon met een 1-2 zege bij FC Volendam. Hij is één van de weinige spelers in de selectie die een flinke transferwaarde vertegenwoordigt. Een transfer zou technisch directeur Benjamin Schmedes daarom de financiële ruimte geven om de ploeg te versterken. 

AZ verkocht deze zomer al voor 46 miljoen euro aan spelers, met name dankzij Milos Kerkez, Sam Beukema en Tijjani Reijnders. Daartegenover staat ongeveer tien miljoen aan uitgaven voor de Portugezen Alexandre Penetra en Tiago Dantas en Denso Kasius, David Möller Wolfe en Ruben van Bommel.