Officieel: Bayern München neemt Kane voor recordbedrag over van Spurs

Officieel: Bayern München neemt Kane voor recordbedrag over van Spurs

12-08-2023 10:00 Laatste update: 10:05
67

Harry Kane is definitief de nieuwe spits van Bayern München. De Bundesliga-kampioen maakt zaterdagochtend bekend dat de Engelse international overkomt van Tottenham Hotspur. Hij tekent een contract tot medio 2027 in de Allianz Arena.

Met de bevestiging komt er een einde aan een transfersoap. Bayern zat al langer achter Kane aan, maar Tottenham was niet happig op een vertrek van zijn sterspeler. Doordat de dertigjarige spits zijn aflopende contract niet wilde verlengen, vonden beide clubs elkaar uiteindelijk in een transfersom van honderd miljoen euro. Dat bedrag kan door bonussen nog oplopen tot 110 miljoen.

Wedden

Meer odds

Kane is daarmee de duurste inkomende transfer van Bayern ooit. Hij neemt het stokje over van de inmiddels vertrokken Lucas Henandez, voor wie tachtig miljoen werd betaald. Bij Der Rekordmeister is Kane de langverwachte opvolger van Robert Lewandowski, die een jaar geleden naar FC Barcelona ging. Hij gaat met rugnummer 9 spelen. Mogelijk debuteert hij zaterdagavond al, in de Duitse Super Cup-finale tegen RB Leipzig.

Kane speelde bijna zijn gehele leven voor Spurs, dat hem op elfjarige leeftijd in de jeugdopleiding opnam. Mede door het uitzicht op prijzen kiest de topspits nu echter voor een vertrek uit Londen. Hij is Spurs topscorer aller tijden met 280 goals in 435 optredens.