Steijn verklaart opmerkelijke keuze: 'Maar halfuur aan het werk gezien'

Steijn verklaart opmerkelijke keuze: 'Maar halfuur aan het werk gezien'

12-08-2023 23:06
74

Ajax-trainer Maurice Steijn licht toe waarom hij voor Jay Gorter, en niet voor miljoenenaanwinst Diant Ramaj, koos als vervanger van Gerónimo Rulli. De Argentijnse goalie liep tegen Heracles Almelo (4-1) een op het oog ernstige schouderblessure op.

Rulli kwam ongelukkig in botsing met Heracles-spits Jizz Hornkamp en moest per brancard van het veld. Steijn verraste door niet Ramaj, die voor zeven miljoen euro overkwam van Eintracht Frankfurt, maar Gorter in te brengen. "We hebben hem als tweede keeper gehaald", begint de trainer bij ESPN over de Duitse doelman. "Maar ik heb hem vorige week maar een half uurtje aan het werk gezien, dus koos ik voor Jay. Hij kent deze achterhoede en is vertrouwd met de jongens."

Steijn kan nog niets zeggen over de ernst van de blessure van Rulli. Wel gaat hij in op de situatie van Gorter, die ondanks zijn speeltijd niet veranderd is. "Ik heb met hem gesproken. Ik vind hem een uitstekende keeper, maar hij moet gaan keepen. Dat plan lag er vorig jaar al met een verhuur, want het is zonde als hij op de bank komt te zitten. Daarom hebben we een andere keeper gehaald."

Ajax beschikt op papier over vier keepers. Door de blessures van Remko Pasveer en nu ook Rulli blijven Gorter en Ramaj over.