Mogelijke Ajax-terugkeer Tagliafico 'ingewikkeld': 'Looneisen speler te gortig'

Mogelijke Ajax-terugkeer Tagliafico 'ingewikkeld': 'Looneisen speler te gortig'

15-08-2023 06:47 Laatste update: 13:29
105

Een mogelijke terugkeer van Nicolás Tagliafico naar Ajax is volgens De Telegraaf 'ingewikkeld'. De ochtendkrant, die maandag als eerste melding maakte van de eventuele hereniging tussen de Amsterdamse club en linksback, weet dat de transfersom en zijn huidige salaris een lastige horde kunnen vormen. 

De concrete interesse van Ajax in Tagliafico, die zelf wel graag terug zou willen keren, komt voort uit het feit dat zowel Anass Salah-Eddine en Owen Wijndal trainer Maurice Steijn vooralsnog niet hebben weten te overtuigen. Zodoende kwam de club uit bij de oudgediende. Olympique Lyon, zijn huidige club, is echter zeer tevreden over zijn prestaties. De Franse club verlangt voor hem een afkoopsom die dan ook een stuk hoger ligt dan de 4.2 miljoen euro die het een jaar geleden aan Ajax betaalde. 

Ook de looneisen van Tagliafico, die bij Lyon nog een contract heeft tot medio 2025, zijn op dit moment 'te gortig' voor Ajax, zo is te lezen. De club snijdt inmiddels in de salarissen en is niet meer bereid om dezelfde soort bedragen op tafel te leggen als dat het de afgelopen jaren heeft gedaan. 

Mocht een terugkeer van Tagliafico uiteindelijk inderdaad onhaalbaar zijn, dan geldt de 21-jarige Gaston Avila als alternatief. Royal Antwerp FC wil de linksback eigenlijk niet van de hand doen, maar kan het geld dat het zou verdienen met de afkoopsom (naar verluidt twaalf miljoen euro) goed gebruiken om hier en daar te herinvesteren. 

Avila, die 26 duels speelde in zijn debuutseizoen in België, kan ook als linker centrale verdediger uit te voeten. Zodoende geldt hij ook als een eventuele back-up voor Hiroki Ito, die al geruime tijd aan Ajax wordt gelinkt. De Amsterdammers hopen de Japanner van VfB Stuttgart nog altij in te lijven, maar een tegenvoorstel uit Duitsland laat al een paar dagen op zich wachten. Bod één en twee van Mislintat en co. werden al geweigerd.